h2.post-title{ font-size:18px;}

4/10/2553

Snuffie, Flappie, Nijn แปลว่า กระต่าย

Snuffie, Flappie of Nijn, er zijn veel konijnen op de wereld, en vaak hebben ze dezelfde naam. Gelukkig zijn er zijn ook konijnen met een gekke naam, zoals Harry Haafkens van Haaren, of een hele sjieke naam, zoals Rupert van Konijnendonk tot Hazenstijn. We hebben nog meer konijnenweetjes… voor je op een rij gezet.



Konijnenlogica

Biologisch gezien vallen konijnen niet onder de knaagdieren, maar onder de haasachtigen... Eigenlijk heel logisch.


Lekker likken

Als een konijn aan je huid of kleren likt, betekent dat niet dat hij of zij vindt dat je in bad moet, maar dat hij je accepteert als soortgenoot.


Knuffelkonijn

Konijnen voelen zich snel eenzaam, vooral wanneer ze alleen in een hokje zitten en verder ook niet zoveel aandacht krijgen. Dus zet konijnen liever met zijn tweeën in een hok of als dat echt niet kan: koop een knuffeldier! Haal wel alle losse dingetjes als belletjes en kraaltjes ervan af voordat je de knuffel in het hok zet.


Schoon of vies?

Konijnen zijn heel schoon: ze wassen zichzelf en hoeven dus niet in bad. Soms dóen ze alleen wel een beetje vies, als ze hun eigen poep opeten bijvoorbeeld. Toch is dit nodig, want in de plakkerige ontlasting die je konijn ’s ochtends (of soms ’s avonds) heeft, zitten waardevolle vitamines.


Gek doen

Soms maakt een konijn ‘bokkensprongen’. Hij rent door de kamer, springt hoog in de lucht en trapt met zijn achterpootjes schuin de lucht in. Dit betekent dat hij erg blij is.


Saai

Een konijn kan tijdens het uitrekken ongegeneerd gapen. Je staat er verstelt van hoe groot zo’n klein bekje dan ineens is!


Hol en hok

Een konijnenhol heeft altijd 2 uitgangen. Een konijnenhok (minimaal 100x60x60 centimeter groot) moet echter goed op slot kunnen, want een ontsnapt tam konijn kan in het wild niet overleven.


In het nekvel grijpen

Een konijn kun je het beste aan zijn nekvel optillen. Dat is niet zielig: leg je duim en vingers aan weerszijden van het nekje ter hoogte van de schouderbladen en trek dit hele vel mee bij het optillen. Ondersteun het beestje daarna met je andere hand tussen de achterpoten.
 
กระต่าย het konijn
รูปภาพจาก wikipedia

แหล่งข้อมูล : tsjakka.nl
 

SEO

ASR

Free counter and web stats